Skab tryghed på arbejdspladsen: det skal du være opmærksom på i en hverdag med Covid-19

En mere digital hverdag - for nogle brancher

Stadig flere og flere arbejdsgivere imødekommer behovet for at rykke arbejdspladsen hjem på medarbejdernes private matrikel. Vi er på vej imod en mere digital hverdag, hvor stadig flere indsatser kan foregå digitalt, og vi nytænker måden, hvorpå vores arbejdsopgaver udføres. Men det er desværre kun nogle brancher forundt, at de kan nytænke hverdagen og arbejdsgangen. 

Der er en lang række brancher i samfundet, hvor det ikke kan lade sig gøre og trække medarbejderne hjem på et hjemmekontor. Det giver sig selv, at de medarbejdere er mere udsat for smitte end dem der kan sidde på hjemmekontoret. Der er stor forskel på hvilket arbejde du beskæftiger dig med, men der er alligevel nogle råd du kan rette ind efter - og ting du kan kræve af din arbejdsplads.


Det kan din arbejdsgiver gøre

Det er i orden at kræve lidt af din arbejdsplads. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man sætter specielt fokus på rengøring i hjemmet - og ikke mindst på arbejdspladsen. For at mindske smitten er der derfor behov for en effektiv og grundig rengøring af kontormøbler og overflader. Derudover er der et stort behov for, at arbejdspladsen har værnemidler til rådighed. Dette gælder både sprit, desinficerende gel, mundbind og/eller visirer. Føler du dig ikke tryg på din arbejdsplads, er det derfor vigtigt, at gøre din arbejdsgiver opmærksom på de mangler, du oplever i din hverdag, så du kan færdes mere bekymringsfrit. 


Det kan du selv gøre 

Det er vigtigt også selv at tage et ansvar. Når din arbejdsgiver gør alt, hvad de kan for at skabe tryghed på din arbejdsplads, så kræver det selvfølgelig også, at du gør dit til, at det forbliver trygt. Derfor er det vigtigt, at du overholder sundhedsstyrelsens generelle sikkerhedsråd, sørger for at bruge håndsprit flere gange dagligt, spritte overflader af og holde dit hjem så renligt som muligt. Hvis du har børn, er det en god idé at være opmærksom på at få sprittet legetøj af jævnligt. Her kan du f.eks. bruge vores desinfektions servietter, som effektivt fjerner uønskede bakterier (link: https://coronakit.nu/vare-kategori/wipes/). 


Sundhedsstyrelsens 6 generelle sikkerhedsråd

  • Gå i selvisolation hvis du har symptomer på COVID-19, er testet positiv eller er/har været i nærkontakt med en person smittet med coronavirus
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Undgå håndtryk, kindkys eller kram
  • Vær opmærksom på rengøring - både i hjemmet og på arbejdspladsen
  • Hold afstand - og bed andre om at tage hensyn


For yderligere information, henviser vi til sundhedsstyrelsens hjemmeside for information: https://www.sst.dk/da/corona

 

 

Cookie-indstillingerne på denne side er sat til "tillad alle cookies" for at give dig den bedste oplevelse. Klik venligst på "Accepter" for at fortsætte med at bruge dette site.
You have successfully subscribed!
This email has been registered