Danskerne er gode til at tilpasse sig

 

Det er ingen hemmelighed, at coronavirussen indtag i danskernes hverdag og stedfæstelse i vores bevidsthed har haft en enorm effekt på vores samfund og vores adfærdsmønstre. Og den effekt kan måles vidt og bredt. Selv i den danske ordbog, og i vores søgninger på Google.

 

Samfundssind - årets ord 2020

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget - et ordsprog, der i den grad kommer til sin ret, når vi kigger på danskernes adfærdsmønstre. Vi har alle bidraget til at smøge ærmerne op, ofret os, blevet hjemme, aflyst arrangementer og på den måde vist samfundssind, der har kostet os dyrt på den sociale front og påvirket vores ellers normale ageren og vante aftaler - nogle mere end andre. Netop derfor er ‘samfundssind’ blevet kåret som årets ord i 2020. Selvom ord som ‘pandemi’ og ‘corona’ også har floreret meget i medierne og i den daglige tale, ender vi alligevel med at kåre et meget positivt ord, der har været med til at skabe en fællesskabsfølelse og vækket solidaritet i folket. Men hvis vores ellers normale hverdag har ændret sig så drastisk… hvad har vi så fordrevet tiden med?

 

Ægte dansk hygge med romkugler og netflix

Når tæppet bliver revet væk under os, og i tvinges til at ændre adfærdsmønstre, er der behov for at finde tryghed i andre gøremål, aktiviteter og handlinger. De ændringer i vores adfærdsmønstre kan ses på vores Google søgninger. Pludselig var intet som det plejede at være, så folk har haft behov for at skabe genkendelighed i hverdagen, og gøre noget der ‘minder om det vi plejede at gøre’. 

Tager vi et kig på danskernes mest googlede ‘bedste…’ i 2020, finder vi romkugler, kanelsnegle, støvsuger og film på netflix på en top 4. Vi har altså været kreative i køkkenet, set netflix og støvsuget. Så det tyder på en ændring i vores adfærdsmønstre, der muligvis har bidraget til, at der er kommet et par ekstra kilo på sidebenene. Men vi har i den grad fået hygget os. Det danske ord ‘hygge’ indebærer nogle rare og afslappede handlinger, der giver en form for tryghed og genkendelighed, hvilket er lige præcis det, som mange har haft brug for. Det betyder, at vi har søgt tryghed i hyggelige stunder - og heldigvis er hygge tit og ofte bedst i hjemlige omgivelser. 

På listen med de mest søgte ord på Google i 2020 finder vi også ord som ‘mundbind’, ‘sundhed’ og ‘håndsprit’, hvilket indikerer, at der har været et stigende behov for at beskytte sig selv og sine nærmeste, samt begrænse smitten. Der er en jungle af forskellige mundbind og sprit tilgængelige på markedet, og det er svært at finde ud af, hvad der er op og ned i det hele.

Hos Coronakit sælger vi kun CE-mærket værnemidler mod Covid-19 som mundbind, håndsprit, visirer og andre desinficerende midler. 
Cookie-indstillingerne på denne side er sat til "tillad alle cookies" for at give dig den bedste oplevelse. Klik venligst på "Accepter" for at fortsætte med at bruge dette site.
You have successfully subscribed!
This email has been registered